Sokmilliós jutalmat kaphatnak a fővárosi cégek vezetői

Borsonline2015. október 5. 09:02

Több százezres, milliós prémiumokat fizethetnek ki egyes fővárosi önkormányzati cégek vezetőinek.

Jövőre csak a nem veszteséges cégeknél fizethetnek majd, maximum a fizetés húsz százalékát kitevő prémiumot, viszont 5 millió forintra emelik a cégek bérplafonját.

A Bors megkérdezte a fővárosi cégeket a kérdésről. A legtöbb cégnél még nem döntöttek a kifizethető prémiumokról, illetve nem árulták, hogy terveznek-e ilyet.

A Fővárosi Vízművek gazdasági vezérigazgató-helyettese, Keszler Ferenc prémiuma éves fizetésének hatvan százaléka, bruttó 10 millió forint lehet. Érdekes, hogy felettese, Haranghy Csaba csak 2,6 millió forintot vehetne fel.

A második helyre a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatója, Palkó György került. Ő 7,7 millió forintot, éves fizetése 30 százalékát kaphatja. Két helyettese 6-6,6 milliót vehet fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A harmadik helyre az Enviroduna Kft. ügyvezetője, Gro­niewsky Tamás György futott be: ő a fizetése legfeljebb 45 százalékát, azaz bruttó 5,8 millió forintot vehet fel, ha megszavazzák számára.

Címkék:
fizetés, önkormányzat, Budapest, prémium,