Brutális napidíjért "őrülnek meg" a TV2 sztárjai

Pénzcentrum2015. szeptember 3. 16:03

A Pénzcentrum demagóg rovata jelenti: nem keresnek rosszul a TV2, Ezek megőrültek! című műsorának sztárjai. Olyan összeg üti, Győzike, Aleska Diamond, vagy éppen Bárdosi Sándor markát, amiről más napszámosok csak álmodoznak.

Napidíjukról vallottak a Borsnak a TV2, Ezek megőrültek! c. műsor 2. évadjának sztárjai: Győzike, VV Éva, Aleska Diamond, Bárdosi Sándor, Pumped Gabo markát minimum 30 ezer forint üti adásonként. Na persze nagy a szórás sztár és sztár között...

Átlagosan negyven- és hatvanezer forint közötti fizetések derültek ki a forgatások alatt. Ez volt a napidíj nekünk, szereplőknek. Persze akadt olyan, aki ennél kevesebbet kapott, és biztosan van olyan is, aki többet. Ha egy csapat továbbjutott, akkor a következő fordulóban ugyanezért a napidíjért dolgozhatott egy újabb hétig. A végső, a nagy döntőért azonban már nem járt külön pénz

- mondta a bulvárlapnak az egyik játékos, aki a szerződése tartalmára hivatkozva a neve elhallgatását kérte.

A lap informátora szerint Pumped Gabo 30 ezret, Gáspár Győző és családtagjai, illetve Bárdosi Sándor 40 ezret, míg Aleska Diamond és Baukó Éva 60 ezret kap naponta a csatornától.

Egy nyár alatt se keresnek ennyit az igazi napszámosok

Érdekes riportot közölt nemrég a szilváért ágaskodó napszámosokról az Index, amely kiváló példával szolgál arra vonatkozóan, milyen iszonyatos szakadék van az egyes bérek között Magyarországon. Abcúgon teljesítménybérben szedték a szilvát ezen a nyáron is; 50 forintot kaptak ládánként a napszámosok. A legnagyobb rutinnal rendelkezők naponta 130 ládát szednek tele, ez 6500 forintos munkabért jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A riportból az is kiderült, hogy a legtöbb abcúgi napszámos téli tüzelőre tette el napi keresetét, de sokan voltak, akik szinte azonnal felélték a párezer forintos fizetést. Mindez ráadásul nem egyedülálló Magyarországon, országszerte hasonló feltételek mellett dolgoznak a napszámosok, szedik az almát, takarítják az istállót, vagy éppen irtják a parlagfüvet az árok szélén.

Loading...

A KSH kereseti statisztikáit alapul véve ráadásul kiderül, hogy - átlagosan havi 20 munkanapot feltételezve - alig keresnek ennél többet naponta a fizikai munkát végzők, de még a legjobban fizetett szektorban is megőrülnének a sztárok napidíjáért. Azt pedig ki-ki döntse el, hogy 39-40 fokban napszámosként létrázni nehezebb, vagy a kamerák előtt kúszni mászni a vazelintől nedves műanyag padlón.

Címkék:
karrier, munka, kereset, luxusfizetés,