Kiderült! Luxusfizetés ütheti Friderikusz Sándor markát

Pénzcentrum2015. augusztus 1. 13:05

30 millió forintot szeretne kapni népszerű műsorának folytatásáért a legendás műsorvezető, Friderikusz Sándor. Megegyezés ugyan még nem született, de bármekkora összeg is üti végül a markát, messze felülmúlja majd, amennyiért egy "keményen dolgozó kisember" dolgozik.

Friderikusz Sándor 30 millió forintot kér rendkívül népszerű műsoráért, "Az Összezárva Friderikusszal" c. produkcióért. A műsor producerével, Hajdú Péterrel azonban egyelőre nem sikerült megállapodnia. A producer tízmillióval kevesebbet, azaz húszmilliót ajánlott neki - értesült a Blikk.

A műsor folytatásáról még valóban nem írtuk alá a szerződést Friderikusz Sándorral. Akit egyébként messze a legjobb tévésnek tartok Magyarországon, így bármekkora összeget kérhetne, de erről természetesen nem adok ki információt

- válaszolta Hajdú Péter a lap megkeresésére.

Hogy húszmillió? Meg harmincmillió? Lehetne 200 millió is...

- tette hozzá Friderikusz Sándor, akit szintén megkeresett az újság.

Mennyit dolgozik ezért egy átlagos munkavállaló?

A KSH legfrissebb statisztikái szerint az átlagkereset idén január és május között bruttó 255 ezer forint volt. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar munkavállaló nettó 159 ezer forintot vihet haza.

A Pénzcentrum számításai szerint tehát az átlag magyar munkavállalónak több mint 15 évig kellene dolgoznia azért, hogy annyit keressen, mint amennyit Friderikusz Sándor kaphat népszerű műsorának folytatásáért.

A műsor első évadából egyébként eddig 7 adás ment le, az utolsó június 7-én; arról azonban nincs információ, hány részért járna Friderikusznak a luxusgázsi. Egy azonban biztos, jóval kevesebb fáradsággal jár majd, mint másfél évtizednyi munka, napi 8 órában. Na, persze az sem mindegy, milyen szakmát választ az ember, a 2015-ös (január-márciusi) adatok szerint ma Magyarországon ezek a legek:

4 legrosszabb nettó átlagkereset

4 legjobb nettó átlagkereset

  • Pénzügyi, biztosítási tevékenység: majdnem 326 ezer forint

  • Információ, kommunikáció: 309 ezer forint

  • Villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás: 273 ezer forint

  • Szakmai, tudományos, műszaki tevékenység: 236 ezer forint

Így legjobb nettó átlagkeresettel számolva pénzügyi, biztosítási tevékenységgel is több mint 7 évet kellene dolgozunk, hogy megkeressünk 30 millió forintot. A szakmai tudományos és műszaki tevékenységet végzők átlagkeresetével pedig 10,5 évünkbe telne ezt az összeget megszerezni. Míg a legrosszabb átlagkeresettel ugyanez 35 évünkbe telne.

Címkék:
karrier, celeb, sztár, luxusfizetés, keresetek, celebek, friderikusz,