Nem vettek fel? Itt a pótfelvételi

Pénzcentrum/InfoRádió2015. július 27. 11:02

Már elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb augusztus 10-ig, és csak egyetlen képzés jelölhető meg.


A Felvi oldalán már minden szükséges információ megtalálható a pótfelvételi eljárással kapcsolatban. Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Főosztály vezetője korábban elmondta: jelentkezni az E-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen önköltséges képzésére, augusztus 10-éig.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 23-án meghatározott ponthatárnál és a jogszabályi minimumnál. A jelentkezési határidőig a felvételizőknek be kell fizetniük az 5000 forintos eljárási díjat; adatlapjukat pedig legkésőbb augusztus 10-én éjfélig hitelesíteniük szükséges az Ügyfélkapun keresztül, vagy a Felviről kinyomtatott és aláírt adatlap postára adásával, utóbbi augusztus 11-én még megtehető. A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A tájékoztató információkat a felsőoktatási intézménytől szeptember első napjaiban kapják meg a jelentkezők.

Címkék:
karrier, felvételi, pótfelvételi,