Több mint 200 ezer forintot keresnek akik itt diplomáznak

Világgazdaság2015. július 23. 08:35

Idén is a slágerszakok közé kerültek a gazdaságtudományi alapképzések, különösen igaz ez a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás, a pénzügy-számvitel és a nemzetközi gazdálkodás szakokra - írja a Világgazdaság.

Este nyolckor teszik közzé az idei felsőoktatási ponthatárokat. A gazdaságtudományi alapképzési szakok az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a legnépszerűbbek közé kerültek, különösen igaz ez a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás, a pénzügy-számvitel és a nemzetközi gazdálkodás szakokra. Az alapképzések minimális ponthatárait immáron harmadik éve előre meghatározzák központilag, ezek szakonként eltérően, de 428 és 465 pont között mozognak.

A legutóbbi, 2013-ban végzett diplomások pályakövetési rendszerének felmérése szerint míg a valamennyi képzési területre számított átlagos jövedelem nem érte el a 195 ezer forintot, a gazdaságtudományi területen a frissen diplomázottak bruttó havi összjövedelme átlagosan csaknem 209 ezer forint volt.

 

 

Címkék:
karrier, diploma, felsőoktatás,