Új elnök kerül az adóhivatal élére: Vida Ildikó távozott

Portfolio2015. július 20. 19:30

Távozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetői posztjáról Vida Ildikó. Az új elnök kinevezéséig Varga Árpád, a jelenlegi elnökhelyettes látja el az elnöki feladatokat.

Hétfő reggel érkeztek az első sajtóhírek arról, hogy Vida Ildikó mától nem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, mivel lejárt kéthónapos felmondási ideje. Délutánra az NGM hivatalosan is megerősítette a hírt. Közben kiszivárgott Vida levele a kollégáihoz, melyben többek között a személye elleni támadásokkal indokolja döntését:

Lemondásomhoz az elmúlt 5 év folyamatos küzdelmei, a tavaly október óta tartó kifejezetten személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések, valamint a NAV életpályára tett javaslatunk elutasítása vezettek


Vida távozása egyébként nem meglepő azt követően, hogy az elmúlt hetekben több kormányzati politikus is belengette leváltását. Varga Mihály és Lázár János is utalt arra, hogy hamarosan új vezetője lehet az adóhatóságnak. Vida Ildikó széke tavaly ősz óta, az amerikai kitiltási botrány óta inog.

Címkék:
karrier, NAV, felmondás,