Ilyet sem láttunk még Kormányablakban: ez ugye csak vicc?

Nagy Bálint2015. július 8. 15:03

"Hálával tartozunk szüleink nevében, mert szívesen segítenek családunk ügyében" - énekelték nemrég óvodások egy Kormányablak megnyitóján. Ma én is szerencsét próbáltam.

Régi ismerősök nagy találkozása - dióhéjban így összegezhetném a mai délelőttömet, amit az egyik XII. kerületi kormányablakban töltöttem. Az egyetlen probléma a családias hangulattal mindössze annyi volt, hogy az ügyfelek többsége a magánéletben még sohasem találkozott, csak a többszöri sikertelen ügyintézés hozta őket össze, ismét...

De ne szaladjunk ennyire előre. Ha ugyanis hiszek a sorszámosztó automatára kiaggatott felhívásnak, akkor azonnal sarkon fordulok. Megjegyzem, néhány nappal ezelőtt éppen így tettem.

Mivel azonban 4-5 várakozónál ezúttal nem volt több az ügyféltérben, gondoltam próbára teszem a szerencsémet, és "információért fordulok a munkatársakhoz", hogy

mégis hogy fogyhattak el a sorszámok alig 45 perccel nyitás után?

A karakán kérdésre meglepő válasz érkezett: igazából nem is fogytak el a sorszámok, csak a fényképes ügyintézés (személyi, útlevél, stb.) nem elérhető technikai probléma miatt.

Ha nem ilyen ügyet szeretne intézni, hajtsa fel nyugodtan az automatán a felhívást és kérjen sorszámot

- mondta a kormányablak egyik munkatársa.

Micsoda mázli, hogy mertem kérdezni - gondoltam magamban, és akkor az sem érdekelt, korábban vajon hányan dőltek be és távoztak azonnal a trükkös felhívás miatt.

A jelmagyarázatot figyeld!

Ugyan nem volt könnyű megtalálni az automatán az "ügyfélkapu regisztráció" menüpontot, mivel annyira lekötött a vélhetően nem EU-forrásokból finanszírozott jelmagyarázat, azért nagy nehezen csak sikerült.

Ha valakinek nem lenne egyértelmű, a fenti képen az látszik, hogy az érintőképernyőre különböző cetliket ragasztottak, hogy "megkönnyítsék" az ügyintézést. Minek is bajlódtak volna az átprogramozással...

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nagy találkozás

A várakozás közben tűnt fel csak a korábban már említett családias hangulat, amelynek tetőzése a következő kedves gesztus volt:

Sok sikert, ezúttal biztos sikerül

- bíztatott egy idősebb férfi egy középkorú nőt, aki elhunyt édesapja autóját szerette volna a nevére íratni, immár harmadjára. A férfi amúgy már ötödjére volt a hivatalban, ráadásul ugyanazzal az üggyel - súgta oda nekem az autós nő még a várakozás során.

Az idősebb férfi közben azt is kiderítette, mi az oka a nyögvenyelős ügyintézésnek. Mint azt a kormányablak egyik munkatársától megtudta,

elvileg a különböző uniós források lehívásához szükséges továbbképzések annyira leterhelik a munkatársakat, hogy a tényleges feladatok ellátására már alig marad erejük.

Ha ez igaz, akkor már azt is értem, miért csak 2 "ablaknál" ültek az 5-ből.

Ügyfélkapu: pipa; Útlevél: ???

Ehhez képest én igen jól jártam: befogadott egy összetartó "család", gazdagabb lettem néhány remek történettel, jót szórakoztam a közmunkások tesztjét idéző jelmagyarázaton, ráadásul mindezt munkaidőben. Arról már nem is beszélve, hogy az Ügyfélkaput - érkezéstől a távozásig - kb. 30 perc alatt sikerült elintéznem.

Arra azért kíváncsi vagyok, az útlevéligénylés - ami szintén esedékes - is ilyen flottul megy-e majd, vagy én is szert teszek néhány újabb régen látott ismerősre.

Címkék:
karrier, kormányablak, ügyintézés,