Tömeges felmondások: a béremelés sem segít?

Napi.hu2015. július 2. 10:30

Két menetben demonstráltak fizetésemelésért szerda délután az egészségügyi dolgozók - írja a Napi.hu.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája (MESZK) a Jászai Mari téren hirdetett gyülekezőt, ahonnan csaknem ötezren vonultak a Kossuth térre. Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség a József nádor térre invitálta tagjait, a jóval kisebb csoport a MESZK rendezvénye után, 8 órakor vonult a Kossuth térre.

Balogh Zoltán MESZK elnök, a Parlament előtt petíciót adott át a Dublinszki-Boda Péternek, a szaktárca főosztályvezetőjének, amely a szakdolgozók szándéknyilatkozatát tartalmazta. Eszerint ha 2015. szeptember 30-ig nem lesz határozott és számottevő bérfejlesztés a szakápolóknál, akkor életbe lép a munkaviszony felmondásáról szóló nyilatkozatuk. Felszólalásában kiemelte, a kormánynak is tudnia kéne, hogy szakdolgozók nélkül nem lehet egészségügyet építeni, s nem kívánnak mást, csak kiszámítható életutat itthon, Magyarországon.

Arra a kérdésre, hogy mekkora béremelés esetén nem fogják aktiválni a felmondásukat a szakdolgozók, Balogh Zoltán a lapnak azt mondta, nem határoztak meg összeget.

Címkék:
karrier, bér, munka, kereset,