Sokan meg fognak lepődni holnap a gyógyszertárakban

Pénzcentrum2015. június 30. 16:02

Nehéz lesz szerdán hivatalos ügyeket intézni, és az egészségügyi dolgozók is munkaszüneti napot tartanak.

Hagyományosan július 1-jén tartják a köztisztviselők és kormánytisztviselők napját. Ez azt jelenti, hogy szerdán nem nyitnak ki az állami és önkormányzati hivatalok, az ügyintézés és ügyfélfogadás szünetel.

A legtöbb gyógyszertár sem nyit ki

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt közölte: szerdán ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.

A háziorvosi rendelők bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszerellátást a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. A patikák bejáratánál is jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, az elérhetőséget és a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-vel. Bővebb információ az intézet honlapján olvasható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A mentők július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 718 mentőegység riasztható. Ez összesen 1600 mentődolgozó szolgálatát jelenti - közölte az Országos Mentőszolgálat.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozóknak.

Címkék:
karrier, munkaszüneti nap,