Tényleg ennyit keres Fluor Tomi a Wellhelloval?

Pénzcentrum2015. június 16. 16:53

Az idei a Wellhello nyara. Tarol a csapat, decemberig minden napjuk foglalt.

Fluor és Diaz alig egy éve állt össze, a Wellhello máris mindent visz: a duóval már csak jövőre lehet lekötni bulit.

Háromszor annyit dolgozunk, mint a szakma nagy része. Öt-hat napot játszunk egy héten, két-három órákat alszunk naponta. Ez durva! Rendkívüli teherbírást igényel. Megkértük a kiadónkat, hogy június végén engedjen el négy nap szabadságra. Nekünk ennyi lesz a nyaralás

 - mondta a Borsnak Fluor Tomi.

A rengeteg munkának beérett a gyümölcse: valószínűleg ma a Wellhello tagjai a legjobban kereső magyar zenészek.

A szakma szerint általában 300 ezer forint üti a markukat egy-egy bulin,vagyis a matematika szabályai szerint egy hónapban hatmillió forintot keresnek.


Tomi szerint azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Az emberek alapból hatalmas összegre gondolnak, arra nem, hogy abból lejön a kiadói százalék, és kilencen megyünk fellépni, profi zenészekkel, nem ketten. A zenekar mellett ott a technikus, a fénytechnikus, két táncos, vizuális technika, ha van lehetőség vetítésre. Sok koncertünk volt, ami nekünk jelentett kiadást. De persze nem vagyunk hülyék, nem ez a jellemző. Alsó hangon egyórás bulijaink vannak. Nem plázában vagy falunapon, ahol rossz az akusztika, csak olyan helyen, ahol megfelelő a technika. De így is december végéig teli a naptár. Nagyon sok bulit kell lemondanunk naponta, nem könnyű minket elkapni egy koncertre. Januárban pihenünk, de tavaszra már jönnek a megrendelések.

 - tette hozzá.

Érdemes lenne saját lakásban is gondolkodni

A kilencvenes évek előadói még házat építettek a gázsijukból, mi mindketten albérletben lakunk

- érzékeltette anyagi helyzetét Fluor.

A statisztikákat nézve nincs ebben semmi meglepő: a 19-29 éves városi fiatalok 61 százaléka még a szülőkkel együtt él, és kevesebb, mint negyedüknek fontos csak az, hogy önálló háztartásba költözzön - derül ki a K&H Bank kutatásából.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A megkérdezettek közül főleg a nők, az idősebbek és a Budapesten lakók szeretnének önállósodni. A korábbi negyedévekben az elköltözni vágyók számára az albérlet volt a legvalószínűbb megoldás a különköltözésre. Most a válaszadók 40-40 százaléka említette azt, hogy a saját lakás vásárlásban illetve lakásbérlésben gondolkozik.

Fontos változás figyelhető meg a megtakarítások célját illetően is, bár félretett pénze továbbra is csak a fiatalok alig több mint harmadának van. Míg korábban a takarékoskodók közül legtöbben azt válaszolták, hogy általános tartalékot szeretnének félre tenni, most a lakás került az első helyre a megtakarítási célok között. Most a legmagasabb azoknak az aránya, akik az önállósodás útját saját lakásban képzelik el, amiben bizonyára nagy szerepe van a kedvező lakáshitel kamatoknak és hitelkonstrukcióknak.

Budapesten a lakásvásárlás felé terelheti a fiatalokat az is, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen megemelkedett a lakások bérleti díja. Már nem ritka, hogy egy 40 négyzetméteres lakásért havonta akár 100 ezer forintot kell fizetni, de a bérleti díj a belvárostól távolabbi kerületekben is közelíti a 60 ezer forintot. Ezzel szemben egy 5 millió forintos, 20 éves futamidőre igényelt lakáshitel (THM 4,4%) havi törlesztőrészlete nem éri el a 31 ezer forintot.

A megkérdezett fiataloknak 12 százaléka tervezi, hogy a következő 3 évben vesz lakást. Közülük 22 százalék saját erőből szándékozik ezt megoldani, a többiek kisebb-nagyobb hitelt vennének fel.

Címkék:
karrier, fizetés, zene, wellhello,