Mit ne viseljünk nyáron a munkahelyen: itt a tiltólista

Pénzcentrum2015. június 11. 14:33

Sokan azt gondolják, hogy ha elegánsan kell felöltözni, akkor kerülni kell a világos, nyárias viseletet. Pedig egy-két szabályt betartva nyugodtan öltözhetünk az évszaknak és a munkahelyünknek megfelelően.

Itt a jó idő, és az örök dilemma, mit lehet nyáron viselni az irodában? Ha valakinél nincsenek különösebb öltözködési elvárások, annak csak arra kell figyelnie, hogy meg ne fagyjon a légkondiban. Viszont ha valakinek elegánsan kell dolgozni járni, komoly kihívást jelenthet felöltözni a nyári időszakban, pláne, ha nem úgy akar kinézni, mint egy gyászhuszár, mert az elegáns viseletről csak azt tudja elképzelni, hogy fekete és fehér. Milyen rövid szoknya fér még bele, kell-e harisnya, lehet-e rövid ujjú az ing (nem). Sylvie di Giusto karriertanácsadó tippjei következnek.

Casual (lazán elegáns)

  • Nők

Elegáns póló, blúz, vékony pulóver. Lehet ujjatlan is akár. Hosszúnadrág, például sötét farmer, vagy lezser szoknya.

  • Férfiak

Régebben elképzelhetetlen lett volna, de ma már megengedett: a férfiak rövidnadrágban is ücsöröghetnek az irodában. A póló legyen elegánsabb típus. A cipő is lehet sportos.

Üzleti alkalmi viselet

  • Nők

Kardigán, elegáns vékony pulóver, apró mintás szoknya, egyenes szárú vászonnadrág. Lehet szandált is viselni, ha elegáns, de a legjobb, ha magas sarkú.

  • Férfiak

Világos színű hosszú ujjú ing, ugyancsak világos nadrággal, lehet vászonnadrág. Kényelmes elegáns cipő kell, itt a sportcipő már nem fér el. De jó például egy bebújós kényelmes mokaszin.

Vezetői alkalmi viselet

  • Nők

Világos blézer valamilyen könnyű anyagból. Lehet ékszert is viselni, de csak diszkrét darabokat, és maximum kettőt. Térdig érő, egyszínű szoknya a jó választás, a mintás itt nem ajánlott. Az elől nyitott cipő sem fér bele, vagy teljesen zárt cipőt kell választani, vagy olyat, ami hátul nyitott, pántos.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • Férfiak

Világos színű, apró mintás ing és nyakkendő kerül felülre. Sportzakóval, ami szintén lehet világos. Elegáns világos nadrágot ajánlott hozzá választani. A cipő lehet papucscipő, egyszerű, nem fűzős bőrcipő.

Hagyományos üzleti viselet

  • Nők

A felső nem lehet kivágott, viszont a kosztüm színével lehet egy kicsit játszani, akár feltűnő színeket is választhatunk. Viszont a harisnya és a zárt cipő kötelező.

  • Férfiak

Diszkrét világos színű ing és nyakkendő, világos öltöny. A cipő lehet barna, akár világosbarna is, kék Oxford cipő (ez az a cipő, aminek keskeny az orra, és íves varrások vannak a tetején).

Címkék:
karrier, nyár,