Jövő héten tárgyalhatják a szociális dolgozók életpályamodelljét

Magyar Nemzet2015. május 15. 09:57

Egyelőre nem lesz bérrendezés a szociális ágazatban, és az életpályamodellt is csak később vezetik be ezen a területen - írja a Magyar Nemzet.

A bérrendezés, illetve az életpályamodell tovább várat magára a szociális ágazatban dolgozóknál. Előbb ugyanis arra van szükség, hogy a kormány világosan lássa, hogy a következő tíz évben a szociális szolgáltatásokat a magyar állam milyen rendszerben, struktúrában fogja nyújtani, és ehhez hány munkavállalóra van szükség.

Lázár János szerint nem arról van szó, hogy ne ismernénk el a szociális ágazatban dolgozók munkáját.

Ha bevezetünk egy életpályamodellt, utána nem lehet, és nem is akarunk az életpályamodell dolgozói számára létrehozott struktúrán változtatni

- mondta Lázár. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette:

világos kereteket kell teremteni a szociális ellátásban Magyarországon, tisztázni kell például, hogy milyen egyházi, milyen civil szerepvállalás lesz a következő időszakban.

Egyébként a kormány a jövő héten tárgyalja majd a szociális törvény módosítását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
karrier, szociális dolgozók,