Ez a legnehezebb munka a világon + videó

Pénzcentrum2015. május 3. 13:00

A világ legnehezebb munkájaként hirdetik, mégis milliók végzik naponta, ráadásul ingyen. Vajon mi az?

A világ legnehezebb állását hirdette meg az egyik cég. Egy videóban foglalta össze, hogyan reagáltak a jelentkezők, amikor kiderült, hogy heti 7 nap 24 órájában dolgozniuk kellene fizetés nélkül, pusztán azért, hogy kiszolgálják az ügyfél igényeit.

A pozíció: operatív igazgató

Az elvárások:

  • Olyan munkaerőt keresnek, aki egész nap bírja talpon, jön-megy-szaladgál, jó az állóképessége. Mozgásban kell lennie a nap 24 órájában, a hét mindegyik napján, szünet nélkül.
  • Kiváló tárgyalóképesség: jól kell tudnia bánni az emberekkel, az ügyfelekkel.
  • Ismereteinek a lehető legtöbb területről kell érkeznie, például értsen a pénzügyekhez, jó ha könnyen kezeli az egészségügyi problémákat.
  • Rendkívüli koncentrációs készségre van szüksége, még akkor is, ha éjjel kell dolgoznia. A legjobb, ha feladja az addigi életét, aki a pozícióra pályázik.
  • Emellett nincs idő aludni sem. Viszont cserébe mérhetetlenül boldoggá teszi majd, hogy az ügyfél minden igényét kiszolgálhatja.
  • Fizetés nincs. Semmi.

A jelentkezők szinte őrültnek nevezik az egész ajánlatot, és nem hiszik el, hogy lenne ember, aki valóban bevállalja ezt a munkát. Pedig van, ráadásul több millió ember végzi ezt a munkát naponta,

az anyák.
A Pénzcentrum tisztelettel és szeretettel köszönti az összes anyát a világon Anyák napja alkalmából.

Plusz emellé jöhet a fizetett munka

Emellett a 24 órás munka mellett sok anya megy vissza dolgozni a szülés után. Sokan vállalnának részmunkaidős állást, de az ma Magyarországon még mindig nem könnyű. Egy friss felmérésből kiderült, hogy nagyon kevesen tudnak így elhelyezkedni, mindössze a foglalkoztatottak hozzávetőlegesen 6,7 százaléka tevékenykedik így. Ezzel szemben az uniós átlag ennek majdnem háromszorosa. Leginkább a 30 és 39 közötti nők dolgoznának ekképpen, ami érthető is, ha a családalapítási szokásokat figyelembe vesszük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyébként Magyarországon épp a kismamáknak járó támogatások bővítését tervezik. Az egészségügyi tárca által kezdeményezett módosító javaslat szerint többek között minden szülőnek két évig járna a gyermekgondozási díj, ha az igénylő két éven belül legalább 365 nap jogosultsági idővel rendelkezik, illetve akkor is folyósítanák a gyedet, amikor az apa váltja az anyát otthon. A legalacsonyabb jövedelmű anyák esetében a folyósított összeg is növekedne, míg a második gyermek után részmunkaidős állás vállalása esetén sem csökkenne a támogatás.

Címkék:
karrier, álláskeresés, interjú, álláshirdetés,