Sztrájkolnak az egyik nagy pénzszállító cég dogozói

Pénzcentrum/Index.hu2015. április 21. 13:02

Éjfél óta sztrájkolnak a Magyar Posta értékszállító leányvállalatánál.


A JNT budapesti értékszállítási és biztonságtechnikai dolgozóinak 90 százaléka vesz részt a sztrájkban, jelenleg az előírás szerint a szolgálati pihenőben töltik a munkaidejüket. A pénzszállító autók nagy része a JNT udvarán áll - írja az Index.

A délutáni műszakban dolgozók is folytatják a sztrájkot, ami azt jelenti, hogy minden olyan pénzügyi szolgáltatás akadozni fog délutántól, ami a Magyar Postához kötődik,

ezenkívül előfordulhat, hogy nem lesz pénz

  • a BKK automatáiban,
  • akadozni fog az Erzsébet-utalványok kiszállítása,
  • illetve előfordulhat, hogy a JNT-vel szerződésben lévő bankok sem jutnak hozzá a pénzükhöz és az értékpapírokhoz.

A sztrájk szervezője az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ), a Munkástanácsok Országos Szövetségének személy- és vagyonvédelmi ágazata. A munkavállalók addig terveznek sztrájkolni, ameddig a JNT nem emeli a követeléseiknek megfelelő mértékben a béreket.

Magyar Posta: nem okoz fennakadást a sztrájk

A Magyar Posta Zrt. kora délután azt közölte, hogy az elmúlt másfél évben csaknem 10 százalékos alapbéremelésben részesültek a JNT Security Kft.-nél dolgozó pénz- és értékszállítók, ezért vitatják a sztrájkot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A munkabeszüntetéshez 50-en csatlakoztak, amely a JNT Security Kft. munkavállalói állományának mindössze 8.5 százaléka. Miután a JNT Security Kft. vitatja a sztrájk jogszerűségét, ezért bírósághoz fordult. A szolgáltatási minimumban sem történt megállapodás.

A Magyar Postán keresztül érkező utalványok kifizetésében, illetve a posták készpénzellátásában jelenleg nem okoz fennakadást a sztrájk.

A JNT folytatni kívánja a bértárgyalásokat.

 

Címkék:
karrier, sztrájk, pénzszállító,