Ezek a bankok csökkenthetik a dolgozóik számát idén

Világgazdaság2015. április 16. 09:32

Jelentősen csökkent a banki dolgozók száma az elmúlt egy évben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint. Ugyan voltak átrendeződések, mégis a veszteségek további létszámcsökkentésre sarkalhatják a hitelintézeteket - írja a Világgazdaság.

A közelmúltban az MKB Bank jelentős, háromszáz fős leépítési tervet jelentett be, amelyet még idén végrehajt, de a bankszektor is jelentős veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a lakossági hitelekkel kapcsolatos elszámolás miatt.

Az MNB adatai szerint a hitelintézeti szektorban 37 816 alkalmazott dolgozott a múlt év utolsó negyedében, amely 760 fővel, vagyis közel két százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

2009-ben pedig még több mint negyvenezer alkalmazottat foglalkoztatott a hazai hitelintézeti szektor, úgy, hogy ebben már nem voltak benne az időközben levált fióktelepek munkatársai.

Idén az MKB 300 státuszt szüntet meg, ami előre vetíti, hogy idén is csökkenni fog a banki dolgozók száma. A Raiffeisen Banksajtótájékoztatóján utaltak arra, hogy lehetséges, hogy az elszámolások után egy kisebb, de stabilabb bankot képzelnének el a jövőben. Emiatt lehetséges, hogy náluk is létszámcsökkentést hajtanak végre a közeljövőben.

 

Címkék:
karrier, bank, munka,