Újabb tesztnek vetik alá a diákokat

Magyar Nemzet2015. április 14. 10:01

A kompetenciamérésen és az edzettségi teszteken felül, vizsgálják a diákok idegennyelvtudását is. Az általános iskolák 6. és 8. osztályában mérnék fel az angol-, illetve német nyelv-tudást - írja a Magyar Nemzet.

A matek és a szövegértési képességek mérése, és a fittségi teszt bevezetése mellett, mostantól rendszeresen mérni fogják a diákok idegennyelvtudását is. Az első nyelvként tanult angol vagy német tesztet az általános iskolák 6. és 8. osztályaiban kell elvégezni. Ez körülbelül 150 ezer diákot érint. A felmérés időpontja egységesen június 11., az értékelés pedig központi javítókulcs alapján történik majd.

A nyelvoktatás fejlesztése kiemelkedően fontos, mert egy 2012-ben készített vizsgálat szerint Magyarország az utolsó helyen áll az EU-ban: mindössze a lakosság 35 százaléka vallotta azt, hogy beszél egy idegen nyelvet - ehhez képest az uniós átlag 54 százalék, sőt sok tagállamban 90 százalék feletti. Jól mutatja a magyar hiányosságokat, hogy a felsőoktatásban közel 50 ezer hallgató nyelvi akadályok miatt nem tudja átvenni a diplomáját.

Címkék:
karrier, általános iskola, nyelvtanulás, diák,