Ki ne dolgozzon még vasárnap? Szavazz!

Nagy Bálint2015. március 24. 15:01

A kereskedelmen kívül rengeteg ágazatban kell - egyelőre - vasárnap is dolgoznia a munkavállalóknak. Szavazz, kinek legyen még kötelezően pihenőnap a vasárnap!

Tovább bonyolódik a vasárnapi munkavégzés szabályozásáról szóló "eszmecsere"; Lázár János és Harrach Péter szerint is ki kell terjeszteni a szabad vasárnapot más ágazatokra.

Magyarországon 4 milliónyian dolgoznak, és közülük egy milliónyian vasárnap is, ami nagyon sok

- magyarázta Lázár, aki szerint minden olyan lépést érdemes támogatni, amely csökkenti azok számát, akiknek vasárnap dolgozniuk kell.

Bár nem nagy meglepetés, de Harrach is ezen az álláponton van. Szerinte ha a gazdaság erre már lehetőséget biztosít, akkor a szabad vasárnapot ki kell terjeszteni a kereskedelmen túl más ágazatokra is.

A kivételek meg kell, hogy maradjanak a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben, például egy kohóban nem lehet leállni a munkával, de a rendőrnek, az újságírónak, a politikusnak is dolgozni kell

- fogalmazott a KDNP frakcióvezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azt azért jó tudni, hogy Lázár közlése szerint, ha a népszavazási kezdeményezésekből (amelyek a vasárnapi boltzár létjogosultságára irányulnak) referendum lesz, akkor

adott esetben tudomásul veszik a szavazók döntését.

Címkék:
karrier, vasárnapi munka, vasárnap, szavazás, harrach péter,