Új szakmát tanul a TV2 legnagyobb sztárja, ezzel külföldön is befuthat

Pénzcentrum2015. március 12. 14:29

A jelenleg tévés műsorvezető és színésznőként dolgozó Liptai Claudia szerint az emberek negyven felett már tudják, mik szerettek volna valójában lenni - ezért ő úgy döntött, cukrász lesz.

Liptai Claudia most jött rá, mivel szeretné színesíteni az életét: szeretne még tovább tanulni, de nem úgy, ahogyan tizenévesen ült az iskolapadban. Sajátbevallása szerint olyat fog csinálni, ami tényleg érdekli: cukrásznak tanul. A színésznő eléggé határozottnak tűnik, azt mondta, ezt most végigcsinálja - írja a Bors.

 Megérheti szakmát váltani

A cukrász szakma nem tűnik elsőre rossz választásnak, hiszen az álláskereső portálokon sok, nekik szóló hirdetéssel is találkozhatunk. Ám amennyiben ezek az ajánlatok nem kecsegtetnek akkora fizetéssel mint a műsorvezetés, még van esély elhelyezkedni külföldön ahol egyes szakmákkal akár ötször annyit is kereshetünk mint Magyarországon.

KATTINTS! Ezekkel a szakmákkal kereshetsz ötször annyit külföldön

Gyorsan talál állást külföldön az, aki most nyelvtudással nekiindul, és biztos szaktudással rendelkezik. Most ezekbe a szakmákba várják a legtöbb munkavállalót:

  • 1. Szakács
  • 2. CNC programozó
  • 3. Kamionsofőr
  • 4. Ápolónő

Egy munkaközvetítéssel foglalkozó cég ügyvezetője a Pénzcentrumnak azt monda:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Az összes fizikai szakmunka hiányszakma külföldön. Hegesztőre, kőművesre, ápolóra mindig szükség van.

Bár sok esetében a megélhetés is drágább külföldön, a jobb kereseti lehetőségek miatt még így is van ahol jobban járnánk mint itthon. Már a minimálbérben is óriási különbségek vannak. Magyarországon a bruttó minimálbér 105 ezer forint, ezzel az uniós átlag alsó harmadában vagyunk. Ötszáz euró alatti bruttó minimálbért rajtunk kívül még Bulgáriában (184 euró), Romániában (218 euró), Litvániában (300 euró) és Csehországban (332 euró) adnak - ezen országok közül a csehekkel vagyunk (333 euró) egy szinten. A legmagasabb minimálbérek Luxemburgban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban vannak, és jócskán meghaladják az 1000 eurót, azaz több mint 300 ezer forintot.

Címkék:
karrier, szakma, külföldi munka, hiányszakma magyarországon,