Alig pár órád maradt: fontos adóhatáridő jár ma le

Pénzcentrum2015. február 16. 17:30

Alig pár órád maradt arra, hogy az egyszerűsített adóbevallást válaszd. Ma éjfélig tehetsz ugyanis nyilatkozatot. Számos posta nyitva tart éjfélig, illetve adóhivatalokban is leadhatod a bevallást, vagy beküldheted online, ha rendelkezel ügyfélkapus azonosítóval.

Ma kérvényezheted utoljára, hogy a 2014-es adóbevallásodat az adóhivatal készítse el számodra.

Elsősorban az a magánszemély kérheti az egyszerűsített bevallást, akinek 2014-ben olyan adóköteles jövedelme volt, amelyből munkáltató, kifizető adót, adóelőleget vont le

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Azaz nem kizáró ok, ha valaki ingatlan eladásából vagy egyszerűsített foglalkoztatásból (azaz alkalmi vagy idénymunkából) jutott jövedelemhez, esetleg családi adókedvezményt érvényesített. Már azok az egyéni vállalkozók is élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik nem dolgoztak az adott évben, tevékenységüket szüneteltették.

A 1453NY jelű nyilatkozatra van hozzá szükség. Ez jó esetben benne volt a postázott egységcsomagban. Akik korábban elektronikus úton adóztak, náluk nem lesz ilyen dokumentum. Ha most mégis papíralapú nyilatkozatot tennél, az adóhivatalok ügyfélfogadásain be lehet szerezni a nyilatkozatot, illetve a kitöltés után le is lehet rögtön adni a dokumentumot.

Loading...

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Emellett az egész bevallás elvégezhető online is, ehhez elképzelhető, hogy kiegészítő programokat kell majd letölteni számítógépedre. Ha rendelkezel ügyfélkapus azonosítóval, a bevallást el is küldheted online, ha nem, akkor nyomtatás után marad a posta, vagy a már említett NAV ügyfélszolgálat.

A nyomtatvány kitöltésekor sok hibát elkövethetünk, ide kattintva elolvashatod, mik leggyakrabbak.

Címkék:
adozas, karrier, adó, bevallás,