Cafetéria 2015: mire készüljenek idén a munkavállalók?

Pénzcentrum2015. január 29. 14:05

Komoly átalakulással indult az év a béren kívüli juttatásoknál. Éppen ezért a Pénzcentrum jövő héten tematikus cikkek segítségével kívánja eligazítani a munkavállalókat. Mivel szakértők szerint a SZÉP kártya lehet a nagy nyertese az idei változásoknak, így a fókuszban is ez a cafetéria-elem lesz Magyarország legolvasottabb lakossági pénzügyi portálján.

Mivel a munkabérnek komoly közterhei vannak, így gyakran merül fel a kérdés: mit tehet egy munkaadó akkor, ha úgy akarja jutalmazni a dolgozókat, hogy közben ő se veszítsen a dolgon?

Persze megteheti, hogy adókímélő módon "feketén" zsebbe fizet, de ennek a módszernek komoly kockázatai vannak. A törvényes megoldás erre a problémára a cafetéria rendszer lehet. Ez jó a munkáltatónak és a munkavállalónak is.

Fontos változások 2015-től

Bár sokan bizonyára már hallottak arról, hogy idén némileg átalakult a béren kívüli juttatások rendszere, a legtöbb dolgozó azonban csak ezekben a hetekben szembesül munkahelyén a tényleges változásokkal.

A Pénzcentrum ezért úgy döntött, hogy 2015 6. hetében cikksorozatot közöl a béren kívüli juttatásokról és az ezeket érintő legfontosabb változásokról. Mivel szakértők szerint az idei változások egyik legnagyobb nyertese a SZÉP kártya lehet, így ez a plasztiklap lesz a tematikus hét fókuszában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kérdésed van a béren kívüli juttatásokról, kíváncsi vagy valamire a SZÉP kártyával kapcsolatban? Írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. Tematikus hetünk utolsó cikkében az OTP Bank szakértői válaszolnak a legérdekesebb olvasói levelekre.

 

Címkék:
karrier, cafetéria, béren kívüli juttatás,