Bíróság előtt a magyar szexceleb: az adózással lehetnek gondok

Pénzcentrum2015. január 10. 13:03

Kelemen Annát beidézték a bíróságra. A Blikk úgy tudja, a bíróság arra kíváncsi, hogy az Anna könyvében említett pikáns történetek valósak-e, s ha igen, az explaymate adózott-e a befolyt pénzösszegek után, amelyet szexuális szolgáltatásaiért cserébe kapott.

Annácska A nép szolgálatában - Így szexel a magyar elit című könyvében írt arról, hogy számos híresség, politikus és futballista nem sajnálta a drága ajándékokat és az anyagi juttatásokat, ha kényeztetésre vágytak. Arról azonban szót sem ejtett, mennyi adót fizetett a szolgáltatásai után.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint alaposan megütheti a bokáját az a szexmunkás, aki a bevételt elteszi, a közteherviselésről azonban megfeledkezik.

Amennyiben az adóhivatal munkatársainak tudomására jut, hogy valakinek az életmódja, kiadásai nincsenek arányban bevallott jövedelmével, az illető személyijövedelemadó-bevallásainak utólagos vizsgálatára kerülhet sor.

A nyereség- és vagyonszerzés céljából szexuális szolgáltatást nyújtó magánszemély tevékenysége adóköteles.

Az üzletszerű tevékenység megkezdése előtt be kell jelentkezni az adóhivatalhoz, és adószámot kell igényelni. A szexuális szolgáltatást nyújtó magánszemélynek - amennyiben egyéb tevékenységet nem folytat - a "960901 - Máshova nem sorolt egyéb személyi szolgáltatás" tevékenységet kell megjelölnie a bejelentéskor.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pont most kell kapnunk egy fontos dokumentumot az adóbevallással kapcsolatban

Fontos határidő közeleg: január 31-ig minden munkavállalónak meg kell kapnia az előző évi jövedelméről szóló igazolást. Enélkül nem lehet például adóbevallást készíteni, pedig lassan arra sem árt felkészülni. Összeszedtük a legfontosabb határidőket a 2015-ös adóbevallással kapcsolatban. Tavalyhoz képest vannak dátumváltozások, a részletes tájékoztatáshoz KATTINTS IDE!

Címkék:
adozas, karrier, celeb,