Az új minimálbér húszszorosáért lép fel a TV2 sztárja

Pénzcentrum2014. december 29. 15:09

Két nap alatt nyolc fellépése lesz Nótár Marynek; egyenként 250 ezer forintos gázsiért. Két millió forintért több mint egy évig kell dolgoznia egy átlag magyar munkavállalónak.

Nyolc haknit vállalt az év utolsó két napjára Nótár Mary - értesült a Bors. Bár a mulatós énekesnő így jóformán az autóban és a színpadon tölti majd a szilvesztert, az alaphangon is 2 milliós gázsi azonban bizonyára kárpótolja majd fáradozásaiért. A bulvárlap információi szerint ugyanis a Sztárban sztár című műsor miatt nagyot ugrott Mary árfolyama, aki átlagosan 250 ezer forintot kér el egy buliért (ez az összeg szilveszter este akár több is lehet).

Loading...

Habár a 2 milliós bevételből bizonyára a stábtagok is részesülnek, azonban ez így is jókora összeg két napi munkáért. Összehasonlításképp érdemes megnézni, mennyit dolgozik ennyi bevételért egy átlag magyar munkavállaló. A legfrissebb hírek szerint 2015. január 1-től 105 ezer forintra ugrik a minimálbér összege Magyarországon. Ez azt jelenti:

egy minimálbéren foglalkoztatott munkavállalónak 19 hónapig kell dolgoznia 2 millió forintért

Némileg jobb a helyzet, amennyiben az átlagkeresetekkel számolunk, amelyek a legfrissebb adatok szerint idén összességében 2,9 százalékkal nőttek. A nettó, családi kedvezmények nélkül számított átlagkereset 153 500 forint körül alakul. Tehát:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
egy átlagfizetésből élő munkavállalónak 13 hónapig kell dolgoznia 2 millió forintért

A magyar átlagkeresetet tovább bontva pedig kiderül, hogy még az összességében legjobban fizetett munkavállalók, a szellemi foglalkozást végzők 208 ezer forintos havi átlagával számolva is majdnem 10 hónap alatt jön össze annyi, mint Marynek mindössze 2 nap alatt (a fizikai munkát végzőknek a KSH adatai szerint amúgy éppen annyi volt legutóbb a nettója, mint a megemelt minimálbér összege, vagyis 105 ezer forint).

Érdekesség, hogy még a legjobban fizetett szektorban, a pénzügyi és biztosítási ágazatban - ahol 316 ezer körül mozog a havi nettó - dolgozóknak is több mint fél évig kell bejárniuk a munkahelyükre a 2 milliós "gázsiért".

Címkék:
karrier, minimálbér, minimálbér-emelés, sztár, luxusfizetés,