Zsúfolásig megtelt a kis kocsi ajándékokkal, a legszegénybbek kapják

Pénzcentrum2014. december 25. 13:00

A magyar gyerekek csaknem fele él létminimum alatt; 730 ezren nőnek fel szegénységben. Sokan közülük még életükben nem kaptak ajándékot, nem láttak karácsonyfát. A Polgár Alapítvány három éve segít többek között számos ilyen családon, idén Olaszliszkán a helyi és környékbeli gyerekeket ajándékozzák meg.

Idén a Pénzcentrum is csatlakozott a Polgár Alapítvány ajándékgyűjtő akciójához. Használt, megunt, vagy akár új játékokat vártunk, hogy azokat eljuttassuk az alapítványhoz, akik továbbították a karácsonyi csomagokat nehéz sorsú gyerekeknek.

Egy autónyi játékot gyűjtöttünk össze kollégáinkkal:

A játékok utána szortírozás alá kerültek: lányos és fiú, plüss állat, vagy könyv, társas. Minden csomagba került egy-egy ezekből, és még egy nagy meglepetés, valamiféle különlegesség, ritkaság, ami értékesebb a többinél.

Miután a csomagok elkészültek, az alapítvány munkatársai nekivágtak az országnak, és a különösen szegény területeken egy nagy ünnepség keretében szétosztják a csomagokat. A gyerekek húznak, és az így nekik jutó csomagot megkapják.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

December 20-án Olaszliszkára mentek az alapítvány munkatársai, ott körülbelül 300 gyerek várta őket, a környező falvakból is sokan érkeztek az ünnepségre. Olaszliszka község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sárospataki Kistérségben a Bodrog folyó jobb partja és a 37-es számú főútvonal között fekszik, a legszegényebb települések egyike.

Az alapítvány a gyerekek ajándékozása mellett sok esetben élelmiszerrel segíti ilyenkor a rászoruló családokat, és néha az idősebb gyerekeknek is jut egy-két felnőttesebb csomag. A Polgár Alapítvány egyébként egész évben a hátrányos helyzetű, kiemelten cigány közösségek és egyének helyzetének javításán fáradozik.

Címkék:
otthon, karacsony, ajándék,