Anyagi csődöt is jelenthet, ha így támadnak minket a neten

Magyar Nemzet2014. október 15. 09:32

Egyre több internetes bűnöző nyújt különféle szolgáltatásokat a feketepiacon, és ez ellen védekezni kell. A hackerek módszerei sokoldalúak, és legtöbbször virtuális pénzzel finanszírozzák őket. Bár sok a feltört weboldal és a megfertőzött felhasználó, a védekezés lehetőségeit tekintve nem állunk rosszul - írja a Magyar Nemzet.

Új, szolgáltatásalapú bűnözői iparág kezd kialakulni Magyarországon. A jelenség lényege, hogy a virtuális feketegazdaság szakértői más bűnözőknek fejlesztenek termékeket és szolgáltatásokat - állapította meg az Europol iOCTA (Interneten keresztüli szervezett bűnözés általi fenyegetettség értékelése) című, néhány nappal ezelőtt megjelenő jelentése. A nemzetközi szakértők által készített tanulmány hangsúlyozza, hogy a kiberbűnözés egyre gyakoribb.

A kiberbűnözés beláthatatlan veszélyeket rejt magában - tájékoztatta a lapot Bencsáth Boldizsár, a Budapesti Műszaki Egyetem hálózati rendszerek és szolgáltatások tanszékének adjunktusa. Az interneten támadó behatolók tevékenysége az áldozatoknak kieső bevételeket, ellopott szellemi tulajdont, legrosszabb esetben csődöt jelentenek. A megbízóik számára mindez természetesen előnyös. 

 

Címkék:
karrier, internet, bűnöző, kiberbűnözés, szervezett bűnözés,