Berki legalább 40 milliót visz haza évente

Pénzcentrum2014. október 11. 16:00

Kalkulációk szerint az Édes Élet sztárja legalább 40 millió forintot visz haza évente tévés szereplésekből. Ezt elsősorban annak köszönhető, hogy a sorozatban szinte minden nap felbukkan, és forgatási naponként 150 ezer forintot is megkap. De milyen szakmát kell választanunk ahhoz, hogy mi is jól kereshessünk?

Az Édes Élet sztárja a show tavaly szeptemberi indulásakor másfél-kétmillió forint körül vitt haza havonta. A TV2 csoport azonban annyira elégedett volt a munkájával, hogy műsorvezetőként is alkalmazta: a FEM3-as fizetésével együtt évi 40 millió forintot keres már Berki Krisztián - írja a Blikk.

Az Édes Élet főszereplői 80-100 ezer forint körül kapnak forgatási naponként. Berkivel nagyon elégedettek, folyamatosan képernyőn tartják. Sokszor gyakorlatilag a hátán viszi a show-t, és ezt nagyon jól megfizetik. Forgatási naponként már 150 ezer forint körül keres - magyarázta lapunknak informátorunk, aki kérésünkre azt is levezette, mennyi a celeb összkeresete.

Egy forgatási napon egy adást vesznek csak fel, és Berki heti öt alkalommal biztos, hogy dolgozik. Ha csak húsz forgatási nappal számolunk, Berki akkor is megkeres a show-műsorral havi hárommilliót. Ez éves szinten 36 millió forint. Ehhez jön még Berki FEM3-nál lévő fizetése, ami éves szinten minimum ötmillió. Tehát Berkinek a TV2 csoportnál lévő összkeresete a legszerényebb számítások szerint is eléri a 40 milliót.

Mivel lehet annyit keresni, mint Berki?

Az adatok alapján a legalacsonyabb fizikai besorolású munkavállalók átlagosan 114 ezer forintos havi alapbérrel számolhatnak, míg a legmagasabb besorolású vezetői szinten - jelentős szórással - átlagosan 2,8 millió forintos alapbér jár, ami 25-szörös eltérést jelent.

Tovább növeli a különbséget, hogy miközben a vezetői besorolások esetében a változó bér mértéke eléri az alapbér 25-30 százalékát is, addig ez az arány az alacsonyabb besorolási szinteken csak 10-15 százalék.

Szakterületi összehasonlításban az összjövedelem főként a műszaki, illetve a marketing-értékesítési területeken alakul az átlag felett, míg a termelésben és az adminisztratív területeken dolgozók fizetése 4-8 százalékkal elmarad az átlagtól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ágazati bontásban kiemelkedő az elektronikai ipar és a járműipar bérezési szintje, miközben a közüzemi szolgáltatók mellett elsősorban a fémiparban, illetve az építő- és építőanyag-iparban dolgozók számíthatnak az átlagosnál alacsonyabb bérekre. Ha további érdekességekre vagy kíváncsi a témában, olvasd el korábbi cikkünket!

 

Címkék:
fizetés, tv2, berki krisztián,