Tetemes adótartozása mellett is Porschéval jár Győzike

Pénzcentrum2014. július 30. 17:03

Kiderült, a tetemes adótartozása mellett honnan van pénze luxusautókra Gáspár Győzőnek.

Nemrég járta be a bulvársajtót, hogy Gáspár Győző, azaz Győzike egy méregdrága Porschéval lepte meg idősebbik lányát. Ráadásul nem ez az egyetlen luxusautó, ami a botrányhős garázsában áll: egy hófehér Porsche is "koptatja" a garázs aszfaltját. Ráadásul ezúttal az is kiderült, honnan volt pénze a luxusjárgányokra a tetemes adótartozás mellett Győzikének.

"Eltartási szerződést kötöttünk egy idős bácsival, aki nem messze lakik tőlünk. Nagyon szerette a műsoraimat, s amikor ezt megtudtam, felkerestem, és jó barátságot kötöttünk. Később megegyeztünk, hogy a családom fogja a gondját viselni, cserébe mi örökölünk utána. A garázsomban most valóban két csodaszép autó áll, a fehér a bácsié, de én használom. Evelin autója egyébként 39,8 millió forint volt, de az is a bácsi nevén van. Nem én vettem" - mondta a Blikknek Győzike, aki hozzátette: "Az adósságunkat még mindig törlesztjük, de havi részletfizetésben egyeztünk meg, ami 76 hónapon keresztül havi 416 ezer forintot jelent. Ha ezt nem fizetem be, börtönbe kerülünk."

Másfélmillió magyar kap levelet a NAV-tól

Míg Győzike a többszázezer forintos havi adótörlesztés mellett is luxusautókkal furikázik, addig sokan csak a következő hónapokban találkoznak először adósságlevelükkel. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ugyanis épp a napokban kezdte meg a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt pedig az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlék fizetési kötelezettsége keletkezett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elektronikusan bevallók papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, és ha 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlékkal érintettek, akkor július végétől megtekinthetik késedelmipótlék-levezetésüket is.

A folyószámla-kivonat, illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt a kivonat mellékleteként megküldött tájékoztató segítségével saját nyilvántartásával összehasonlítani. Eltérés esetén észrevételt lehet tenni személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22 számon, vagy írásban.

 

Címkék:
karrier, NAV, adótartozás, győzike, luxusautó,