Tényleg ennyit fognak keresni ősztől a magyar polgármesterek?

Pénzcentrum2014. július 25. 09:36

Jelentősen változnak a polgármesteri fizetések az októberi önkormányzati választások után. Habár egy szűk kör jelentős fizetésemelésre számíthat, a legtöbb helyen elég rosszul fognak járni az érintettek - írja a Blikk.

A 30 ezres lélekszámú nem megyei jogú városatyák 15 százalékkal magasabb fizetésre számíthatnak, így havi 600 ezer forintot kaphatnak majd. A kerületi és megyei jogú városok vezetői helyettes államtitkári fizetésben részesülnek majd, tehát közel 750 ezer forintos fizetés jár nekik majd havonta, amelyhez ráadásul 112 ezer forintos költségtérítés is társul. A legtöbbet majd a főpolgármester és helyettesi keresi majd: Tarlós Istvánnak 1,3 millió forint az illetménye, helyettesi pedig 1,17 milliót kapnak havonta.

A napilap számításai szerint a fentiek alapján mindössze 60 polgármester jár majd egyértelműen jobban. De a többi településen bukni fognak a városvezetők, van olyan, aki a fizetése felét is elveszítheti. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint például lesznek olyan kistelepülések, ahol a közmunkások is joban fognak keresni, mint maga a polgármester.

Címkék:
karrier, fizetés, munkabér, polgármester, polgármesterek fizetése, megyei jogú városok szövetsége,