Már hibátlanul működik az elektronikus anyakönyvezés

Világgazdaság2014. július 25. 08:35

A kezdeti gyerekbetegségek leküzdése óta hibátlanul működik a több mint 900 milliós elektronikus anyakönyvezés - írja a Világgazdaság.

A rendszer júliusi indulása után már másnap többen is beszámoltak arról, hogy országszerte akadozott vagy egyáltalán nem működött az új elektronikus rendszer. Vidéken előfordult, hogy a gyászoló családoktól elnézést kellett kérnie az anyakönyvvezetőknek, mivel nem tudtak halotti anyakönyvi kivonatot kiállítani, nyomtatni.

Telefonos támogatóközpont segítségével és kisebb programhibák folyamatos javítása mellett zavartalanul működik a július 1-jén bevezetett elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer - közölte tegnap Vetési Iván, a Közigazgatási Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöke.

Mint ismert, az elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszert uniós forrásokból finanszírozták, a teljes költsége 919,3 millió forint volt. Ebből az összegből 412,6 milliót fordítottak a technikai eszközök beszerzésére, 102,1 millióba kerültek a technikai eszközökhöz kapcsolatos licencek.

 

Címkék:
karrier, anyakönyv,