Egyre több fiatal választja az OKJ-s képzéseket

Pénzcentrum2014. június 8. 11:02

Folyamatosan növekszik az OKJ-s képzésekre jelentkezők száma. Elsősorban a nehéz egyetemi bejutás és a drága felsőoktatás miatt sikeresek a képzések.

Az elmúlt években folyamatosan növekedett az OKJ-s képzésre jelentkező 18-25 év közötti fiatalok száma - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt., saját adatai alapján. Növeli a munkaerőpiacon keresett szakmákat kínáló OKJ-s képzések vonzerejét, hogy nehéz államilag finanszírozott felsőoktatási képzésre bekerülni, és emelkednek a felsőoktatási tanulmányok anyagi terhei. A most érettségizők számára az is fontos szempont, hogy plusz felvételi pontot is jelenthetnek az OKJ-s képzések, illetve a megszerzett képzettséggel akár azonnal munkát is vállalhatnak.

A 18-25 éves korosztályban 2010 és 2013 között folyamatos növekedés volt tapasztalható az OKJ-s tanfolyamokra jelentkezők számában. A felnőttképző intézmény elemzése szerint a 2010-es 5 százalékról tavaly már 20 százalékra emelkedett az OKJ-s képzésben résztvevő 18-25 év közötti fiatalok száma, és közöttük kiugróan nőtt az érettségivel rendelkezők aránya.

Címkék:
karrier, egyetem, okj,