Új szállodát találtak a parlamenti képviselőknek

Pénzcentrum2014. május 14. 09:03

Az ötcsillagos Le Meridien helyett 13 másik budapesti hotelbe mehetnek aludni a honatyák, mivel szerződést kötött az Országgyűlés Hivatala a vidéki képviselők elszállásolásáról - írja a Blikk.

Megállapodás és albérleti szerződések híján nem tudnak hol aludni a fővárosi lakással nem rendelkező honatyák, csak a Meridien áll rendelkezésükre egy korábbi, még a külföldi delegációk miatt kötött megállapodás révén.

Az Országgyűlés Hivatala most az Accor-Pannonia nevű szállodalánccal kötött szerződést, amelynek alapján 13 budapesti szállodájukban húzhatják meg magukat a vidéki honatyák - tudta meg az atlatszo.hu. A megállapodás értelmében legfeljebb bruttó 6,2 millió forintot fordíthatnak augusztus végéig a szállodai elhelyezésre.

A legolcsóbb egyágyas szoba az Ibis Aeróban található, ahol 17 ezer forintért szállhatnak meg a politikusok, a legdrágább pedig a Novotel Danube-ban, ahol 25 ezer forint egy éjszaka, parkolással együtt 29 ezer forintra ugrik a tarifa. Valamennyi szállodában büféreggeli is jár a politikusoknak, amely benne van az árban.

Ebben a ciklusban szállodai elhelyezést is kérhetnek a vidéki képviselők. Az Országgyűlés Hivatala egy képviselő szállásköltségeire havonta 187 ezer forintot fordíthat.

Címkék:
karrier, szálloda, hotel, országgyűlési választások, parlament,