Elvették a nyugdíját, pedig csak 30 ezerrel tartozott

Pénzcentrum2014. május 13. 18:14

Újabb uzsora-bűncselekményre derített fényt a rendőrség. A presszós-uzsorások még a tartozó bankkártyáját, sőt, nyugdíját is elvették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrse uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy tiszarádi házaspár ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves férfi és 41 éves felesége egy helyi presszóban a vendégek egy részének az elfogyasztott italt hitelbe adta, melyre kamatot számoltak fel. A nyomozás jelenlegi állása szerint volt olyan sértett, akinek a bankkártyáját maguknál tartották, és egy húszezer forintosra nőtt italszámla fejében az illető teljes nyugdíját elvették.

A rendőrök 2014. május 12-én őrizetbe vették a gyanúsítottakat és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Te is kérheted bankszámlára a nyugdíjadat!

Sok nyugdíjas nem tudja, hogy kérheti, hogy nyugellátását lakossági folyószámlára utalja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezt egy B04 nevű nyomtatványon lehet kérelmezni, ami az ONYF honlapjáról tölthető le, a kérelmet a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz kell benyújtani, illetve megküldeni. A bankszámlára utalást akkor is lehet kérni, amikor valaki nyugdíjba vonul.

Fontos tudni, hogy ha az ellátást valamely pénzintézethez folyósítják, a lakcím (tartózkodási hely) változását - a levélküldemények kézbesíthetősége érdekében - a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak be kell jelenteni. A nyugdíjasoknak figyelniük kell arra is, hogy más (például gyermek, unoka, családtag, stb.) számlájára nem kérhetik nyugdíjuk utalását, ez csak saját- vagy társszámlára lehetséges.

Címkék:
karrier, nyugdij, uzsora,