Ismert cégek a NAV feketelistáján

Napi.hu2014. április 24. 10:02

Közzétette az adóhatóság azon adózók listáját, akik be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak - írja a Napi.hu.

A NAV ismét nyilvánosságra hozta azon adózók elérhetőségét, akikkel szemben jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

A listán jelenleg 4780 adózó szerepel, számos olyan céget találunk, amelynek azóta már felfüggesztették az adószámát, de jellemzően sok vállalkozás szerepel az agrár-, a vendéglátói, illetve a kereskedelmi szektorból is. Vannak nevesebb szereplők is, így például megtalálható a listán a Cserpes-Sajtműhely Kft., amely még 2012 májusában bukott meg a vizsgálaton, illetve az egyik legnépszerűbb hazai esküvői tortakészítő, a több üzletet működtető Horváth Cukrászda Kft. is - őket 2012 júliusában kapta jogsértésen a hatóság.

Megtalálható a listán a Kincsem Lovaspark Kft, amely közel 1000 hektáron működteti többek között golf és lovascentrumát Tápiószentmártonban.

A listán van a Liliput Toys Kft is, egy, a bevásárlóközpontokban Liliput Játékország néven játéküzleteket üzemeltető cég, de itt szerepel az "egy eurós" üzleteket működtető One Euro Market Kft is.

Címkék:
adozas, vállalkozás, adó, feketelista,