Üldözi az adóhivatal a magyar sztárpárt

Pénzcentrum2014. április 12. 13:04

Détár Enikő és Rékasi Károly cége ellen eljárás indult. Amíg a házaspár együtt volt, minden rendben ment az Enká Stúdió Kft.-vel, válásuk óta azonban sokasodnak a problémák.

Détár Enikő és Rékasi Károly közös cége pár nappal ezelőtt felkerült a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) végrehajtás alatt álló adózók listájára, minden bizonnyal adótartozás miatt - írja a Blikk. Az Enká Stúdió Kft.-vel addig minden rendben ment, amíg a pár között meg nem romlott a viszony. A két színész tavaly jelentette be, hogy házasságuk véget ért, és majdnem harminc év után elválnak. Azóta kétséges, mi lesz a közös vállalkozások sorsa, és amint az látható, a cégük is bajba került.

KATTINTS! Hova utazz 2014-ben? Itt a "bakancslista"

Az Enká Stúdió Kft.-t egyébként tíz évvel ezelőtt alapították hárommillió forinttal, tevékenységi körébe például az alkotó- és előadóművészet, film- és videogyártás, illatszer nagykereskedelme, saját tulajdonú, illetve bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése, valamint ügynöki nagykereskedelem tartozott.

Vállalkozásaik az elmúlt évig igen nyereségesek voltak: a cégbíróságon vezetett adatok szerint közös betéti társaságuk a The Group Bt. legutóbbi három (2010-2012 évi) mérlege szerint 29 millió 164 ezer forint nettó bevételre tett szert. A NAV végrehajtás alatt álló Enká Stúdió Kft.-nek pedig 16 millió 295 ezer forint volt a nettó bevétele.

Ha a sztárpár nem tudja törleszteni a tartozását, csődbe fog menni a cég. Nem övék az egyetlen veszélyeztetett kft, ez év első három hónapjában sokkal több vállalkozás szűnt meg, mint tavaly. Sőt, az elmúlt 12 hónap a valaha volt legtöbb megszűnést hozó egy éves időszak lett. Az Opten céginformációs szolgáltató felmérése szerint a megszűnési hullám cégalapítási lázzal párosul, ami a vállalkozások további hígulását eredményezi.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Veszélyben a jelszavaink: akár a pénzünkhöz is hozzáférhetnek? KATTINTS!

"A megszűnések magas száma önmagában még nem jelentene problémát, a szigorodó jogszabályok ismeretében ez várható is volt, az újra megugró cégalapítási arányok viszont már elgondolkodtatóak. A friss cégalapítások három tényező miatt ugranak most meg: a lassan beinduló gazdaság új szereplőket csábít a piacra, a tömeges felszámolások a szigorodó jogszabályok ellenére is új cég alapítására ösztönzik a vállalkozókat, és közrejátszik az is, hogy az új Ptk. hatálybalépése előtt sokan szerettek volna a régi feltételekkel céget alapítani. Az új szereplők döntő többsége köthető korábbi, adósságot hátrahagyó cégekhez, így az új vállalkozások csak a cégstruktúra további hígulását jelentik és nem minőségi bővülést" - mondja Tóth Tamás, az Opten ügyvezető igazgatója az Informatikai kft közleményében.

Címkék:
adozas, celeb, adózás. kkv,