Így szerezz munkát multicégnél Magyarországon

Napi.hu2014. április 11. 09:58

Megkérdeztünk jelentős magyarországi vállalatokat az általuk kínált karrierlehetőségekről, mit várnak el a jelentkezőktől, illetve mi az, amivel a jelöltek könnyen elvághatják magukat. Meglepő módon szinte minden cég megemlítette a motiváltságot - úgy néz ki, az állásinterjúk során ez gyakran hiányzik a jelentkezőkből -írja a Napi.hu.

A multinacionális vállalatok elsősorban a megbízható, magabiztos munkaerőt keresik, őket részesítik előnyben a kiválasztási folyamatuk során. A megbízhatóság mellett a többműszakos munkarendben történő munkavégzés képességét említették, ahogy azt is előny, ha célzott pályázatokat kapnak.

Szinte mindegyik vállalat megemlítette, hogy a pályázók jól felkészüljenek a bemutatkozó beszélgetésre annak érdekében, hogy meg tudják mutatni, valóban mit is tudnak, és gondolják át azokat a kérdéseket, amelyeket nagy valószínűséggel feltesz az interjúztató.

Lényeges kérdés, hogy a pályázó milyen jelentkezési anyagot ad le magáról. Az önéletrajzban mindenképpen legyen benne a végzettség, a nyelvtudás, de fontos az is, hogy a kronológia végig követhető legyen.

Címkék:
karrier, multi, álláskeresés,