Így töltsd ki az adóbevallásodat interneten keresztül

Pénzcentrum2014. április 9. 14:02

Egyre több személyijövedelemadó-bevallás érkezik az interneten a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). Tavaly az összes bevallás mintegy negyede elektronikus formában jutott célba. Idén már az adónyilatkozat is letölthető néhány kattintással a NAV honlapján található banner segítségével. A kész bevallást továbbra is ki lehet nyomtatni, és aláírás után papíron benyújtani vagy az ügyfélkapu segítségével az interneten továbbítani a NAV-hoz.

A banner-technológia sikerére alapozva, a NAV szakemberei idén az internetről telepíthető szja-bevallások körét a 1353-as bevallási formán túl kiterjesztették a 1353ADÓNYILATKOZAT jelű nyomtatványra.

Az adóhivatal honlapján a bal oldali menü "Kiemelt témák" kategóriájában található "SZJA" menüpontot elindítva nyílik meg a programok letöltésére és telepítésük indítására szolgáló internetes oldal. A telepítés előtt elolvasható, milyen feltételekkel választhatók az egyes személyijövedelemadó-bevallási nyomtatványok, és megtekinthetők a nyomtatványok telepítésére szolgáló programok felhasználói útmutatói. Itt tájékozódhatsz a programok telepítéséhez szükséges Java futtatókörnyezetről is.

A programok bármikor futtathatók és újraindíthatók, letöltésük, telepítésük és használatuk nem igényel számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket. Akár a félig kitöltött bevallás is megnyitható. A kitöltés befejezése után a kész bevallás kinyomtatható, illetve ügyfélkapus regisztráció birtokában elektronikusan beküldhető a NAV-hoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A személyijövedelemadó-bevallás határideje május 20. Addig még választható az adónyilatkozat ("söralátét") és a csökkentett adattartalmú bevallás, amennyiben az ezek választásához szükséges feltételek fennállnak.

Címkék:
adóbevallás, NAV, határidő, youtube letöltés,