Három teljes napra leáll a NAV informatikai rendszere

Népszava2014. március 27. 09:00

Most hétvégén három teljes napra leáll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számítógépes rendszerének működése - írja a Népszava.

Friss! Elmarad a szerverek költöztetése
A NAV vámszakmai informatikai szervereinek hétvégére tervezett költöztetése elmarad, mivel az adóhivatal egyes ügyfeleinek nem sikerült maradéktalanul felkészülni a hétvégi leállásra.

Az üzemszünet elmaradásáról a NAV ügyfeleit elektronikus levélben tájékoztatta. A vámszakmai szerverek költöztetésének új időpontjáról - ahogy a március 28-ra tervezett leállásról is - elektronikus levélben kapnak tájékoztatást az érintett ügyfelek.

Péntektől, azaz március 28. 14:00 órától előreláthatólag március 31. 08:00 óráig három napon keresztül szerverkarbantartás lesz a NAV-nál, mely érinti a teljes elektronikus ügyféloldali kommunikációt, valamint a vámhivatalai feldolgozásokat is. Ugyanígy a NAV levelezőrendszere is leáll ebben az időszakban.

Általában egy napra szokott leállni a rendszer, most viszont azért van szükség több időre, mert új épületbe költöztetik az adóhatóság szerverparkját. Az adatállomány lementéséhez is szükséges egy nap, ahogy a költözéshez, majd pedig a szerverek újratöltéséhez is.

Címkék:
adozas, adóbevallás, NAV,