A nők szívesebben dolgoznának külföldön

Pénzcentrum2014. március 27. 10:02

Míg a nők inkább mennének, a férfiak maradnának, ha külföldi munkavállalásról van szó - írja egy friss felmérés alapján a Napi Gazdaság.

A januári és februári adatok szerint mind a nők, mind a férfiak németországi állásokra pályáztak leginkább. A második legtöbb pályázat a férfiak részéről azonban belföldi munkahelyekre történt, míg a nők nagy számban további külföldi lehetőségek között keresgéltek - nyilatkozta Csatlós Orsolya, a Tjobs.hu álláskeresői platform sajtószóvivője.

A férfiakat jobban vonzzák a vendéglátó-ipari munkák, mint a műszaki álláslehetőségek. A férfiak köréből a második legtöbb pályázat belföldi álláslehetőségekre történt, Németország után. Ezt követi Anglia és Hollandia. A vendéglátó-ipari munkákat a logisztika, az autóipar és az egészségügy követi. Legkevesebben a marketing-pr-reklám-média munkakörben elérhető állásokra pályáztak.

A női munkavállalókat inkább az egészségügy vonzza. Januárban és februárban a németországi és brit állásokra pályáztak a legtöbben. Náluk az egészségügyi és idősgondozás-betegápolás munkakör a legkeresettebb. Ezt követik a vendéglátó-ipari, gyerekgondozói és adminisztrációs-irodai hiredetések. A gyógyszerészet, mezőgazdaság, tanácsadó-felülvizsgáló és menedzsment munkakör érdekli a legkevésbé a női munkavállalókat.

Címkék:
karrier, külföld, külföldi munka,