Online kasszacsere: több ezren bukták el az állami támogatást

Népszava2014. március 25. 09:06

Eddig körülbelül tízezren estek el az online kassza átálláshoz ígért 50 ezer forintos állami támogatástól, és várhatóan még több ezren fognak azok közül, akiknek április 30-ig tolták ki a határidőt. Többen közülük egyesületet alapítanak, és jogi lépésekre készülnek - írja a Népszava.

Egyesületet alapítanak azok a kereskedők, akik nem kaphatták meg az 50 ezer forintos állami támogatást az online kassza átálláshoz. Sokan estek el a pénztől azok közül is, akik minden határidőt betartottak, de február végéig mégsem tudták bekötni a kasszákat. A fő probléma, hogy több gyártó az utolsó határidő utánra igazolta vissza a pénztárgépek szállítását. Becslések szerint 10 ezer jogosult eshetett el a támogatástól.

Előfordulhat, hogy azok sem járnak majd jobban, akik korábban visszavont engedélyű vagy csaló vállalkozástól rendeltek kasszát, és ezért április 30-ig kaptak haladékot. Mivel a gyártók kapacitását meghaladja ilyen mennyiség határidőre történő leszállítása, ezért várhatóan közülük is több ezren esnek majd el az 50 ezer forinttól.

Eddig körülbelül 60 ezer online kasszát kötöttek be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, összesen pedig több mint 200 ezer lesz. A teljes átálláshoz még hónapokra lehet szükség.

Címkék:
adozas, NAV, online pénztárgép,