Béren kívüli juttatásokkal jutalmazzák a honvédséget

Pénzcentrum2014. március 11. 12:03

A honvédségi dolgozók évi, egyes illetményen kívüli juttatásairól született ma megállapodás a Honvédelmi Minisztériumban.

A kormány többek között a dunai árvíz elleni védekezésben nyújtott segítséget is figyelembe véve döntött arról, hogy amíg a közszolgálati életpályamodellt - azon belül is a katonait - teljes körűen be nem vezetik, a honvédségi altiszti és szerződéses legénységi állomány januárig visszamenőlegesen havi 10 ezer forintos illetménykiegészítésben részesül.

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke hangsúlyozta: hosszabb távon azt szeretnék elérni, hogy a közszolgálati életpályamodell bevezetésével a katonák is kapjanak béremelést, de a mostani megállapodást jelentős állomásnak tartják a katonák húsz százalékos illetményemeléséhez vezető úton. Kiemelte: a jelenlegi megállapodásnak része a tárcánál működő béren kívüli juttatási rendszer 2013-as szintjének megőrzése. Ezen felül a tárca minden alkalmazott számára további havi ezer forintos bankköltségtérítést biztosít, a szerződéses legénységi állománynak pedig 10 ezer forintos ruházati költségtérítést fizetnek.

Címkék:
karrier, bér, béren kívüli juttatás, honvédség,