Ez a legújabb trükk: átverés, lopás fenyegeti a pestieket

Pénzcentrum2014. március 5. 15:37

Egyre több trükkös lopásról hallani, amikor az áldozatokat valamilyen átveréssel fosztják ki saját otthonában. A Pénzcentrum.hu ezért összegyűjtötte a leggyakoribb trükköket és fontos biztonsági tippeket a védekezéshez.

Újabb trükkös lopásra derült fény Budapesten: villanyóra leolvasónak adta ki magát egy férfi, aki készpénzt és ékszereket zsákmányolt. Miután  a budapesti hölgy ajtót nyitott, a tettes késsel fenyegette meg áldozatát és készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonított el. Az ismeretlen férfi 30-35 év körüli, körülbelül 180-185 centiméter magas, vékony testalkatú, ovális, csontos arcú, rekedtes hangú férfi, aki az elkövetéskor sötét árnyalatú nadrágot és pufi dzsekit, valamint kötött sapkát viselt.

Sajnálatos, de egyre több esetben jutnak be úgy lakásokba a csalók-tolvajok, hogy szerelőnek, óraleolvasónak adják ki magukat. A Pénzcentrum.hu összeszedett néhány olyan trükköt, amivel amivel sokszor próbálkoznak az illetéktelen behatolók.

Mivel egyre gyakoribban az efféle esetek, ezért a Pénzcentrum.hu összegyűjtött néhány tippet, amivel csökkenthetjük a lopás, illetve a veszteség kockázatát:

 

Címkék:
karrier, csalás, csaló, rendőrség, villanyóra,