Távozik Doubravszky György fogyasztóvédelmi vezető az MNB-ből?

Pénzcentrum2014. február 25. 10:32

Távozik a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának éléről Doubravszky György - értesült a Privátbankár. A korábbi bukott pénzügyi ombudsmannak az MNB-ben sem sikerült hivatalát felállítania.

Leváltották Doubravszky Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi Központjának (PFK) vezetőjét. Feladatait ideiglenes jelleggel Freisleben Vilmos, az MNB felügyeleti területén működő fogyasztóvédelmi igazgatója láthatja el.

A biztos gyors távozása azért meglepő, mert Matolcsy György bizalmi emberének számított. A mindenkori nemzetgazdasági tárca alá tagozódott ombudsmani hivatalt a posztra kinevezett Doubravszkynak sem Matolcsy, sem utódja, Varga Mihály minisztersége idején nem sikerült felállítania.

A lap úgy tudja, a korábban harcos fogyasztóvédővel szemben komoly személyi és szervezetépítési problémák is felmerültek. Mindenesetre érdekes, hogy Doubravszkynak korábban a webbankot, új lehetőségei közül pedig az ombudsmani hivatalt és a PFK-t sem sikerült beindítania.

Azt ma még nem lehet megmondani, hogy a PFK vezetőjének távozása kihat-e a jegybankon belüli fogyasztóvédelmi szervezeti munkára is.

Címkék:
mnb, karrier, matolcsy, doubravszky,