Újra hódít a ravasz trükk! Így csalnak ki pénzt a gázfogyasztóktól

Pénzcentrum2014. február 21. 17:01

Ismét csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak kiadva magukat szén-monoxid riasztó készülékek értékesítésével próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Újabb, magukat Tigáz-DSO Kft. munkatársaként kiadó csalók jelentek meg a társaság ellátási területén, akik pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól szén-monoxid érzékelők eladásával. A társaság tudomására jutott információk szerint az ál-munkatársak legutóbb Jászberényben tűntek fel február közepén.

A csalók ezúttal TIGÁZ emblémával ellátott gépkocsival járják az utcákat, és magukat a TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. munkatársának kiadva azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy minden gázfelhasználónak kötelező szén-monoxid (CO) riasztó készüléket vásárolnia. A mérőeszközt 23 ezer forint értékben próbálják értékesíteni a lakosoknak, a helyszínen 10 ezer forint fizetési előleget követelve. A szén-monoxidmérő megvásárlásáról igazolást nem adnak, a készülék átadását pedig egy későbbi időpontban ígérik.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására, valamint nem értékesítenek szén-monoxid érzékelő készüléket. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással, vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

 

Címkék:
karrier, csalás, csaló, tigáz, mutyi, trükközés, trükk,