Szombatig jelentkezhetsz egyetemre, főiskolára a pluszpontok is számítanak

Pénzcentrum2014. február 13. 13:01

Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre.

A jelentkezés benyújtásakor fontos a kötelező iratok mellett a többletpontokat igazoló dokumentumok csatolása, hogy ezzel is növelje felvételi esélyeit a jelentkező. Előnyös helyzetben van az, aki az idei felvételi előtt már szerzett valamilyen szakképesítést, OKJ-s bizonyítványt, hiszen a felvételi pontszámításnál értékes többletpontokat szerezhet vele - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt.

Szombat éjfélig lehet elektronikusan és hagyományos úton jelentkezni a felsőoktatásba. A felvételi összpontszámot a tanulmányi pontok, az érettségi pontok, valamint a többletpontok adják. Többletpontokat lehet kapni: emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért, esélyegyenlőségi szempontok mentén, hátrányos helyzet, fogyatékosság, vagy gyermekgondozás esetén, illetve tanulmányi és művészeti versenyeredmények, szakképesítés, sporteredmény alapján. Ezek eltérőek lehetnek képzési területenként, ellenőrizni kell a választott intézmény adott szakánál, hogy adnak-e és mennyi pluszpontot.

A felvételi tájékoztatóban megtalálható, hogy melyik képzési területhez tartozó alapképzési szakokon kapható emelt szintű vagy felsőfokú OKJ-s szakképesítés után többletpont. Egy OKJ-s, szakirányú emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítés 24 többletpontot érhet. Ha a képzést igazoló dokumentum a felvételi jelentkezés határidejéig még nem áll rendelkezésre, az 2014. július 10-ig pótolható.

Címkék:
karrier, egyetem, felsőoktatás, okj,