Mennyit fizetnek a hómunkásoknak Budapesten?

MTI2014. január 29. 14:11

A téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel szerda délutáni 14-22 óráig tartó munkavégzésre a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a hómunkások jelentkezését a kerületi szolgáltatási csoportoknál. A nyolcórai munkavégzésért nettó 3550 forintot fizet az FKF.

A társaság közölte azt is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően Budapesten korán reggel elkezdett havazni, a prognózis alapján estig három centiméter hó várható.

Az FKF hóeltakarító gépei reggel óta folyamatosan síkosságmentesítik a fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózatot, hogy biztosítsák a balesetmentes közlekedés feltételeit.

Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 kilométer főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Elsőként a hidakat, a felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as és az M5-ös autópálya, valamint a 2-es, a 6-os, a 10-es és a 11-es főközlekedési út fővárosi bevezető szakaszait, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, az autóbusz- és főközlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat tisztítják meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.
Az FKF felkéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Címkék:
karrier, havazás, fkf, , m7 balesetek, m3 bevezető,