Hamarosan jöhet a 9 százalékos jövedelemadó?

Pénzcentrum2013. december 18. 18:04

Az egykulcsos adó kilenc százalékra csökkentése 500 milliárd forintot venne ki a költségvetésből, az újabb lépés jövő ősszel, a 2015-ös adócsomag tárgyalásakor kerülhet napirendre - nyilatkozta a Figyelő karácsonyi számában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A korábbiaknál jóval reálisabban terveztük meg a növekedési pályát - nyilatkozta Varga Mihály, aki elismerte, hogy az idei számokban benne vannak az állami beruházások, az uniós források gyorsabb ütemű felhasználásai. A beruházásokról úgy vélekedett, hogy új befektetések bizonyosan érkeznek a kis- és középvállalati szektorba, de hogy új nagyberuházó érkezik-e, azt nem tudta megítélni.

Az egykulcsos adó kilenc százalékra csökkentése 500 milliárd forintot venne ki a költségvetésből, az újabb lépés jövő ősszel, a 2015-ös adócsomag tárgyalásakor kerülhet napirendre. Arra a kérdésre, hogy mivel lehet pótolni az adócsökkentést, a miniszter a gyorsuló gazdasági növekedésből származó többletjövedelmeket nevezte meg lehetséges forrásként.

Szóba került a NAV-botrány kirobbantója, Horváth András is, akinek nem kínálna munkát a tárcánál. Mint mondta: "Ha azt a minőséget tudja produkálni, amit a tájékoztatóin előadott, akkor nincs, az NGM-ben jobb képességű kollégák dolgoznak."

 

Címkék:
adozas, szja,