Számold ki Te is, mennyit keresel jövőre!

Pénzcentrum2013. október 12. 08:00

Jövőre már nemcsak a személyi jövedelemadóból, de a járulékokból is le lehet vonni a családi adókedvezményt a formálódó 2014-es adórend szerint. A Pénzcentrum.hu kalkulátorával kiszámolhatod, hogy mennyit vihetsz haza jövőre, ha törvénytervezetet elfogadja a parlament (nagy valószínűséggel igen).

A kalkulátort ezentúl megtalálod az oldalunkon az jobb oldalsó sávban, így bármikor újraszámlhatod a nettód.

Mi változik jövőre?


A jövő évi várható adóváltozások egy része már korábban ismert volt. Így például a családi adókedvezmény kiterjesztése, amiről a kormány már júliusban döntött.

2014 januárjától már nem csak a 16 százalékos szja-ból, hanem a 10 százalékos nyugdíj- és 7 százalékos egészségbiztosítási járulékból is érvényesíteni lehet a kedvezményt. A kedvezmény összege változatlan, egy illetve két gyermek után gyermekenként és havonta 10 ezer forint, három illetve több gyermek után gyermekenként és havonta 33 ezer forint. Mint azt korábban írtuk, a kiterjesztés elsősorban a három vagy több gyermeket nevelőknél jelent igazán plusz kedvezményt, mivel az 1-2 gyerekeseknél az szja-ból való levonás után nem igazán marad továbbérvényesíthető rész, pláne, ha a szülők meg is osztják a kedvezményt. Három gyermek esetén bruttó 300 ezer forint esetén azonban 51 ezer forint lehet a nettó keresetnövekmény. Ekkora fizetés esetén tudja egy háromgyermekes család teljes egészében igénybe venni a családi adókedvezményt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címkék:
család, szja, bér, adó, családi adókedvezmény,