Fél óra alatt elfogytak a helyek a támogatott nyelvtanfolyamokra

Népszava2013. április 12. 09:34

Szinte lehetetlen bejutni valamelyik államilag támogatott nyelvtanfolyamra, amit a tegnapi nap is jól példáz. Meghirdették délelőtt az újabb majdhogynem ingyenes nyelvtanfolyamokat, a helyek azonban körülbelül fél óra alatt beteltek Budapesten, ami azt sejteti, hogy már a meghirdetést sem érdemes figyelni, hiszen addigra már valakik feltöltik a létszámot - írja a Népszava.

Az állami programot felügyelő Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal a lapot úgy tájékoztatta, hogy nagyon nagy az érdeklődés a képzések iránt az ország minden területéről, így nem meglepő, hogy gyorsan jelentkeznek a képzésekre. A tanfolyamokat átlagosan 12, maximum 15 fős csoportok számára indítják, így ezek hamar betelnek.

A programban a hátrányos helyzetű kistérségekben élők jutnak kiemelt támogatáshoz azzal, hogy számukra csupán 2 százalék önrészt kell befizetni a képzőintézmény felé, míg minden más esetben 5 százalékot kell befizetni.

A képzési kínálat bővítése havi rendszerességgel történik. A projektiroda az indítandó képzések jóváhagyásáról szóló döntését minden hónap 20-30. között hozza meg. A képzési kínálat publikálásának időpontja: minden hónap utolsó napja.

Címkék: