Nyugdíjbotrány: százmilliós kárt okoztak az álrokkantak

MTI2012. május 19. 16:08

Az olasz rendőrség 56 állítólagos fogyatékost vett őrizetbe Nápolyban társadalombiztosítási csalás elkövetése miatt.

A hatóságok közlése szerint a csalók összesen kétmillió euró (mintegy 580 millió forint) kárt okoztak. A nyomozók szerint a háttérben a maffia áll - az elfogottak között van a nápolyi Camorra főnökének, Raffaele Stoldernek a felesége és nővére.

FRISS! Az Ötöslottó nyerőszámai a 20. héten - KATTINTS!

Mindketten évek óta súlyos pszichikai zavarok jogcímen vettek fel rokkantsági nyugdíjat és egyéb anyagi támogatást. A maffiafőnök felesége fogdában, nővére házi őrizetben van.

A nápolyi nyomozás 2009-ben kezdődött, eddig 290 embert vettek őrizetbe, továbbá ingatlanokat és más vagyontárgyakat koboztak el 10 millió euró értékben. A most lebukottak közül 52 személy van házi őrizetben, négyen vizsgálati fogságban vannak. A hatóságok 170 bankszámlát és 100 járművet foglaltak le.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: