Elfogytak a forgalmik Budapesten

Világgazdaság2012. március 23. 10:32

Szerdán Budapesten és környékén legalább nyolc okmányirodában elfogytak a Magyar Köztársaság feliratú forgalmi engedélyek - értesült a Világgazdaság. A lap szerint néhány okmányirodában kisebb pánikot okozott, hogy az új, a Magyarország feliratú forgalmikat eredetileg csak április másodikától lehetett kiadni.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) illetékesei csak csütörtökön kaptak jelzést arról, hogy egyes okmányirodákban a készletnyilvántartás adataival ellentétben hiány alakult ki a forgalmi engedélyekből, ami valószínűsíti, hogy az okmányirodák nem vezetik napra készen a nyilvántartást.

A KEK KH sajtóiroda úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a héten minden okmányirodába kiszállítják a szükséges készleteket, és március 26-ától - az eredeti tervhez képest egy héttel korábban - megkezdődhet a Magyarország felirattal ellátott forgalmi engedélyek kiadása. Magyarország felirattal ellátott forgalmi engedélyek kiadását a KEK KH április 1-jétől tervezte, a régi készletek kifuttatása és a költségek csökkentése érdekében - tájékoztatta a lapot a hivatal sajtóirodája.

 

Címkék:
készletnyilvántartás,