ValóVilág: erre költi a nyereményt Attila, a VV5 győztese

Pénzcentrum2012. március 4. 11:33

A ValóVilág 5. győztesének, Attilának a lehető legjobbkor hullott ölébe a közel ötvenmilliós nyeremény.

A ValóVilág győztese beköltözése előtt felmondta budapesti albérletét, minden pénzét arra költötte, hogy rendezze adósságai egy részét, de még így is sok a hátraléka. Nagyjából 1,2 millió forint elmaradása van még csődbe ment cége után, és nyolcszázezer forintot tesznek ki az elmaradt közüzemi díjak, telefonszáma és a kamatok.  A ValóVilágnak köszönhetően kilátástalan anyagi helyzete is megoldódik.

"Talán ez nem kielégítő válasz, de én csupán arra vágyom, hogy normális életet élhessek. És a lakás, a kocsi, a pénz most biztosítja számomra ezt. Vannak adósságaim, amit minél előbb szeretnék rendezni, de ahogy azt már többször mondtam, bízom abban, hogy találok valakit, akivel ezt megoszthatom." - nyilatkozta Blikknek Attila.

Melyik ágazatban lehet a legtöbbet keresni Magyarországon?

A nemzetgazdaságban - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál a közszférában és a nonprofit szervezeteknél együttesen - alkalmazásban állók létszáma átlagosan 2 millió 663 ezer fő volt 2011 decemberében, 32 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

A versenyszférában a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó bére 9,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, az év végi jutalmak, bónuszok és egyszeri kifizetések nélkül 4,4 százalékkal. A bruttó bérek a válság óta nem ugrottak ekkorát decemberben, ugyanakkor tavalyelőtt a kedvezőbb adózás miatt januárra csúsztak a kifizetések. Nemzetgazdasági szinten 213 100 forint volt 2011-ben a bruttó átlagkereset.

A teljes időben foglalkoztatottak bruttó bére 10,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, ebből a versenyszférában 9,5%, a közszférában 10,7 százalékos volt az emelkedés. Mind a két szektorban igen jelentős volt az egyszeri kifizetések hatása. A bónuszok, jutalmak stb. nélkül számított rendszeres bruttó bérek emelkedése a versenyszférában 4,4% volt decemberben, és az egész év átlagában egyaránt.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 213 100 Ft volt 2011-ben, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 217 900, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 203 500 Ft volt. Az átlagkeresetek a versenyszférában 5,3, a költségvetés területén 3,8%-kal nőttek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legjobban fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt (456 900 Ft), ezt az információ és kommunikáció (393 000 Ft), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás) követte (379 700 Ft). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (125 800 Ft), illetve az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység (149 700 Ft) ágakban dolgozók kerestek. 

 

Címkék: